Våra stugor och hus

Ski in, ski out
Bo mitt i skidbacken! Slipp bil till och från liftsystemet.  

Fjällstugor och hus
Fjällstugor-boende i fjällmiljö en bit bort från backen.

Offers

Deals
Erbjudanden och
sista minuten deals.

Reviews

Recensioner
Läs vad gäster
tycker om husen.


Hyr ut din stuga, hus eller lägenhet

Bokavemdalen är ett mindre familjeägt förmedlingsbolag som funnits i Vemdalen i över 20 års tid som idag hanterar alla typer av fastigheter. Oavsett om du har ett nytt modernt hus eller lägenhet till de klassiska fjällstugorna. 

Vår ståndpunkt är att du som ägare ska känna att vi hanterar och förmedlar ditt andra hem som om det vore vårt eget.  Vi erbjuder våra kunder en personlig relation och partnerskap som på bästa sätt gynnar både oss och gemensamma gäst för en optimal semester i fjällen.

 

Hyr Ut

Att hyra ut är både enkelt och modernt. Du bidrar till den nya delningsekonomin och på köpet får du en extra inkomst, samtidigt som du bidrar till att minska miljöpåverkan genom att ditt hus nyttjas av flera de veckor du själv inte är där.

Du väljer dessutom själv vilket engagemang du vill ha för egen del och vad du vill ha hjälp med av oss. Vissa av våra kunder sköter det mesta av den ägarservice som vi erbjuder själva, medans andra vill ha hjälp - ofta beroende på livssituation. Vi vill att du ska känna dig trygg även när du inte är på plats i Vemdalen. Är boendet ledigt går det dessutom utmärkt att boka undan en extra helg eller vecka och åka med kort varsel.?

Vi vill erbjuda ett flexibelt, tryggt och personligt bemötande för både dig som ägare av ett boende och för våra gemensamma gäster. Vi förmedlar boenden i Vemdalen By, Vemdalsskalet, Björnrike och Storhogna.

Frostad björk
Frostad björk

Förmedling & förvaltning

Ditt boende förmedlas framförallt via vår hemsida bokavemdalen.se. som har ca 500?000 besök/år. Självklart kan du välja att själv nyttja huset för valfria egna veckor under hela säsongen. Vi har valt en annan lösning avseende krav på ett visst antal veckor som ni släpper till förmedling. Vi har till skillnad mot de flera av våra konkurrenter inget krav på ett visst antal veckor. Du väljer själv hur många veckor du vill att vi ska förmedla. Vårt mål är att vara flexibla i denna del, då vår erfarenhet är att våra kunders liv förändras över tid. Det som ett år endast blev 3 veckor till förmedling, kan bli en hel säsong året efter. Ofta beroende på familjesituation eller andra faktorer som kanske inte var kända när vi inleder vårt samarbete. Jämför oss gärna.

Om du väljer att släppa minst 10 valfria veckor till oss under vintersäsongen mellan vecka 52 – vecka 17 ingår förvaltningen utan extra kostnad. Hos Bokavemdalen kan du dessutom välja att hyra ut ditt hus under sommarsäsongen som löper vecka 23 till vecka 39.

Som ägare och kund hos oss kan du få hjälp med det mesta som rör ditt boende i fjällen även när du, familj och vänner är på plats. Det kan t ex vara:

 • Ankomstservice med skottning, uppstart av boendet med värme, vatten etc.
 • Avresestäd
 • Städning inför uppstart av säsong
 • Köp av snösskyffel
 • Köp av sandtunna
 • Mindre reparationer
 • Etc

Skriva avtal

Att hyra ut genom bokavemdalen.se ser vi som ett partnerskap med er där vi samarbetar i olika delar för att våra gemensamma gäster ska få en så bra vistelse i ert boende som möjligt. Det innebär bland annat att vi tillsammans säkerställer att ert boende uppfyller de krav som vi ställer.

Förutom att ditt boende bör ha hela och fräscha väggar, tak och möbler samt en god allmänbelysning vill vi att det uppfyller följande kriterier:

 • Godkända elinstallationer, ventilationsanläggningar och eventuella eldstäder
 • Brandskyddsutrustning enl. regler
 • Städutrustning och bra dammsugare
 • Tv-abonnemang med standard kanalutbud

Nöjda gäster återkommer gärna till samma stuga. Se därför till att alla möbler, husgeråd, kuddar, täcken etc. är hela och fräscha.?Vi hjälper gärna till med tips och idéer på åtgärder och underhåll för att din stuga ska vara trivsam och fungera optimalt för uthyrning.

Vi tror dessutom på att ha nöjda ägare som kunder. Därför har vi ett löpande avtal men där ägare inför varje säsong får besluta om man vill hyra ut eller inte vi har därför endast 3 månaders uppsägningstid på våra förmedlings och förvaltningsavtal (jmfr oss gärna). Dock är det ett krav att du alltid håller ingångna avtal med våra gäster d v s alla bokningar som är gjorda på ditt hus/lägenhet och som ännu inte förfallit måste hållas även efter att en uppsägning av avtalet är gjord.

Innan vi förmedlar ditt boende utför vi alltid en besiktning. Besiktningen ligger till grund för prissättningen. Marknaden och vår erfarenhet sätter priset i kombination med hur storleken på ditt boende, antal bäddar, skick samt läge i förhållande till lift, restauranger och övriga utbud i området. Vi sätter priset gemensamt d v s vi läger ett förslag baserat på ovan som du godkänner inför öppnandet av varje säsong. Vi kan komma att rabattera ditt boende beroende på efterfrågan under löpande säsong. Rabattering sker antingen styrt av vårt gemensamma kontrakt eller efter överenskommelse med dig.

I vårt förmedlings och förvaltningsavtal ingår:

 • Marknadsföring av boendet på bokvemdalen.se
 • Fotografering av boendet
 • Prissättning
 • Nyckelutlämning
 • Städ- och skadegörelsekontroll mellan avresa och ankomst
 • Stug- och fastighetsservice med jour dygnet runt under vintersäsong
 • Fastighetsservice och enklare reparationer

Kontakta oss för mer information om priser och prisförslag!

Frostad björk
Frostad björk

Kontakt